Jump to content

Gallery images wont display UNLESS I refresh page - NOT a cache issue

Go to solution Solved by takis-7124,

Recommended Posts

https://www.dphworld.com/crete/ariadne

pass is 1234

7.1, business plan

 

First gallery on top of the page, displays fine (property photos)

Second gallery near the bottom of the page (property floor plans), consistently refuses to display unless I refresh the page. Occurs in both desktop and mobile. Cant be a cache issue as I also tried it on a separate computer and with incognito mode.

 

What gives?  Any help appreciated

 

Edited by takis-7124
Link to comment
  • Replies 3
  • Views 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Were you in configuration when you needed to refresh the page or viewing as a visitor?  Configuration doesn't always show changes to design as fast as viewing it. I use two screens, signed in on one and not on the other, that way I can see exactly what a visitor to my site sees as soon as I hit save. 

Your images loaded the second your site came up on my screen.  Quite the beautiful place you are showing. 

Edited by derricksrandomviews
Link to comment
Posted (edited)
1 hour ago, derricksrandomviews said:

Were you in configuration when you needed to refresh the page or viewing as a visitor?  Configuration doesn't always show changes to design as fast as viewing it. I use two screens, signed in on one and not on the other, that way I can see exactly what a visitor to my site sees as soon as I hit save. 

Your images loaded the second your site came up on my screen.  Quite the beautiful place you are showing. 

Visitor and incognito at that, to avoid cache application, both in Mozilla and chrome as well as on mobile devices with no previous access. The problem as I said is not with the top gallery pictures of the villa it self, but rather with the floor plans in the bottom gallery, right under "Review the floor plans" heading and just above the why chose the villa" picture (#block-4657ac005d8cd9a6035f). Top gallery with house, pools etc displays fine. Just checked to re verify and it persists. Unless I refresh, pictures below wont appear despite occupying space - as if they don't render?

I also made sure that a CSS for blocking a certain display on top gallery in mobile view IS NOT the cause - though it couldn't be, plus problem occurs in all resolutions

@media screen and (max-width:932px) {
.sqs-gallery-thumbnails.sqs-gallery-design-strip {
  display: none; }}

 

 

Thanks for the good words.

Screenshot (116).png

Edited by takis-7124
Link to comment
  • Solution
Posted (edited)

This is now a certified bug by squarespace . Apparently something is misbehaving with a combination of media libraries and lighthouse image rendering.  Hopefully, they will fix it.

 

Meantime, I came up with this band-aid. Tech support dismisses it as "not working" but frankly, it does for me. 0 display problems in either browser and no resolution problems

 

 

Edited by takis-7124
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

×
×
  • Create New...

Squarespace Webinars

Free online sessions where you’ll learn the basics and refine your Squarespace skills.

Hire a Designer

Stand out online with the help of an experienced designer or developer.