Jump to content

Low-res video playback bug on background videos need to be fixed.

Recommended Posts

There's no need to provide any examples, there are already 1000 threads on this forum / reddit and elsewhere on this bug that makes it so that background videos on splashpages on templates like Carson (and other templates) play in a very blurry state, likely 144p or something along those lines for the first 6 seconds for no reason. 

Most users having this problem with their websites (including myself) pay for a Vimeo plus subscription to be able to have smooth high res playback, unfortunately squarespace isn't allowing embed code, only an url. The same video always plays immediately and in the desired resolution when viewed on Vimeo, so this is clearly a squarespace problem.

I am not creating this thread because I expect any solutions from other users, as there are no solutions. This post is purely to put some more pressure on squarespace. This is a bug that has been present for years now, FIX IT. 

Link to comment
  • 1 year later...
  • 3 months later...

@studiotw  Sad to say there's still no fix for this  ... We were on chat support to technical yesterday and they said it's still being worked on ... I doubt this will ever be resolved as it's been an issue since 2020 (original forum post below)... We live in hope I guess 🫤

 

 

 

June 2020 original post: https://forum.squarespace.com/topic/164634-video-delay-pixelation-on-cover-page/

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

×
×
  • Create New...

Squarespace Webinars

Free online sessions where you’ll learn the basics and refine your Squarespace skills.

Hire a Designer

Stand out online with the help of an experienced designer or developer.