Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Advanced Search

Adding multiple images to gallery but they can only be done one at a time.


Recommended Posts

I have been setting up multiple photo galleries for my site. I have tried everything to add more than one at a time. Ctrl, Shift, trying to box with the mouse, etc. but I can only add one. I have hundreds of images from my PC to get onto the site. I have seen elsewhere on this forum that others experience this too, and have searched elsewhere for a fix. Is this native to the builder, or am I just missing something. With gratitude. 

Link to comment

What happens when you try uploading multiple images at once into the media panel?  What do you see? 

I have over a thousand images on my site, in gallery pages, blogs, gallery blocks and have had multiple things happen, or not happen when uploading but when it comes to a gallery page or block, when its a new one, I upload multiple images, usually by drag and drop at once, both for myself and the other photography sites I manage. 

Edited by derricksrandomviews
Link to comment

Are you using 7.0 or 7.1?  In 7.1 gallery pages, sections or projects sections click the litte image icon, panel opens on the left with thumbnails, I hit the upload images + , I can  choose to drag and drop like with 7.0 or open one of my image folders.  I can choose/ click put the check mark on multiple thumbnails from my image folders on my desktop and up they go with a progress bar instead ot that spinning circle I get in 7.0. I  tested both my 7.0 and 7.1 sandbox/lab sites and could upload multiple images in any gallery page or gallery/project or gallery  block.

Edited by derricksrandomviews
Link to comment

Hi, I'm also having a difficult time navigating the image upload. I want a bulk upload to populate a list summary block. I understand I have to create a collection first, but I'm only able to see the blog collection and then I can't upload more than one image at a time. When I try adding images from the portfolio, events, and store pages the message is "There are no page collections." 

Also, I added metadata to my images, and I want to be able to edit that copy in the summary list block. Thank you in advance for your help.

Link to comment

With 7.0 you have to have a gallery page for the summary block to see, loaded, not a gallery block and it cannot be inside an index page or the summary will not pull content from it. 7.0 summaries can also pull content from events, projects, and products page. It will pull content from a blog. 7.1 only sees content from a blog, store, or event pages. Both 7.0 and 7.1will allow gallery blocks in a blog and summaries will link and pull a thumbnail from those pages as well. 

Edited by derricksrandomviews
Link to comment
  • 1 month later...

I am having the same issue in 7.0. When trying to add multiple images from my existing library to a photo gallery in 7.0, I can only check the box of one photo at a time. As soon as I check a second photo, the checkmark next to the first photo I chose is unselected. I have to go through the entire process – searching my library for the photo, checking the box next to the photo, adding the photo – to add each individual photo to the gallery, instead of being able to check multiple boxes to add more than one photo to the gallery at a time. This is using Squarespace 7.0. 

Link to comment

Thanks for confirming the problem. Is there a process for submitting this issue? Since photo galleries have multiple images (by definition) and the interface shows checkboxes (which are standard for selecting multiple items), users should be able to select more than one photo from their library at a time to add to a gallery. It's very frustrating to create a photo gallery and have to select each photo one at a time.

Link to comment
  • 3 weeks later...

I have this problem too. I just signed up for Squarespace in April 2021. I cannot select multiple images from my gallery. As soon as I use the checkbox in the upper right corner, the system unchecks the prior image I checked. It's a horrible experience. 

Link to comment
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

×
×
  • Create New...