Jump to content

Squarespace page editor - constant lagging and other issues

Recommended Posts

I am having these same issues of extremely slow processing in the editor, in both Chrome & Safari, & on a new Mac Air M1. It's very frustrating, as I'll often wait 10-30 seconds simply to delete/replace a word. I don't even have any images or media on the site, all just text. Even worse, the entire page will continually crash (getting the Chrome 'aw snap, something went wrong... message), so I then have to reload the site, losing all my edits. Squarespace is almost unusable for me.

Link to comment

Hi! I was having this problem too, and seeing that there were no solutions on offer that were working, I was about to abandon the platform...

But then, I turned off AdBlock, and it's been working like a DREAM!!!

If you have an active ad blocker in your browser, try turning it off for the site when you are in editor. It totally worked for me, and I hope it will work for other people too.

Good luck!

Link to comment
  • 2 months later...

I thought I'd +1 to this topic. I've been working on a 7.1 site and for the past half hour, I've been getting the "Couldn't Save Information" error (screenshot attached) every time I save an edited blog post. It's slowing down my work process and driving me nuts. Would love to get some eyes on this! 

Steps to replicate issue: 

  1. Open a blog post
  2. Edit the blog post in any way (either in Settings or in the post itself.) 
  3. Save.

Then I get the error.

Then... I have to reload the page and scroll, scroll, scroll until I find my place again. Thanks!

Screen Shot 2022-08-08 at 2.40.14 PM.png

Link to comment

I narrowed down the cause of the "Item not found" error I'm getting when editing a blog post.

It seems to occur when I'm changing the Featured Image in the Options tab.
I duplicate a blog post and edit its content; I delete the Featured Image in the Options tab and select a new image from my library; I try to save the edited blog post, only to be greeted with the "ERROR Item not found" pop-up.

ERROR.png.49fcfcbee82aa49c34d9bb7c58368c3a.png

A workaround is to first edit the content of the blog post, save it, edit it again and then only change the Featured Image, save it and get the error pop-up, close the blog post, edit it again and the Featured Image should now be empty, select a new image and then it should save.

It's quite annoying, even more so when you forget about the error pop-up and all your edits are lost to this stupid bug.

Please Squarespace, fix it.

Link to comment
  • 2 months later...

My page editing time is unbelievably slow. Definitely costing time. It's been this way for MONTHs. Especially when trying to sell clients on how great Squarespace is and then they're looking at a blank screen for seconds on end in the page editor and suffice to say, they are NOT impressed. 

After a certain point, this becomes untenable.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

×
×
  • Create New...

Squarespace Webinars

Free online sessions where you’ll learn the basics and refine your Squarespace skills.

Hire a Designer

Stand out online with the help of an experienced designer or developer.