Jump to content

Blog - Not Allowing Post Titles

Recommended Posts

Site URL: https://chinchilla-pentagon-dyaf.squarespace.com/config/design

My site isn't yet published, but I'm having an issue with blog titles. I imported my old WP site blog posts over to SquareSpace with no problem. Blog post titles show up in the right spot.

However, when creating new blog posts in SquareSpace, I'm unable to type where it says "Enter Post Title"... There is no option to enter a title. (see first image)

While I'm able to do a workaround, using the main copy section and selecting Heading 1 to that text, what happens when the new post is published? Will the workaround title show up as a blog post title preview (second image at bottom), when people are scrolling through the posts?

Any way to fix so I'm able to enter titles where they should go?

Any info would be appreciated.
Thanks in advance!

blog.jpg

blog2.jpg

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

The url you posted takes us to the config of your site and we have no permission to see that, you could post a link with site password, not config password and maybe we can figure out what is going on there. FYI most templates, the post title is entered in post settings not on the post. But I am not sure how your template is configured. 

 

Edited by derricksrandomviews
Link to comment
  • 2 weeks later...

I've now made my site public. You can see on the blog page that the title of the post doesn't show up:

https://www.kerganedwards-stout.com/news

When you click READ MORE and go to the actual post, you can see the post:

https://www.kerganedwards-stout.com/news/3seclnrufg14wqdjtxfm86lx2tvnt3

But as noted originally, when I go into the template to add a new post, while I can see the area which says ENTER A POST TITLE, I'm unable to click on that field and enter one. The work around is to add my own title to the post, but then that title doesn't show up in blog listings.

Any advice would be appreciated!

Link to comment

I set up a 7.1 blog page, and created a new post. I found out that if I highlighted and deleted the default title, then "enter a post title" shows up. I just started typing in that spot, then the word "enter a post title" magically goes away. Clicking in that field did not do anything except make a vertical line start flashing where I placed my cursor. Unlike 7.0 a new config screen does not pop up. It is definitely a different way of doing it from what I am used to. 

Edited by derricksrandomviews
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

×
×
  • Create New...

Squarespace Webinars

Free online sessions where you’ll learn the basics and refine your Squarespace skills.

Hire a Designer

Stand out online with the help of an experienced designer or developer.