Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Advanced Search

ArtByPino

Member
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ArtByPino

  1. Perhaps, I am not understanding the question...if your SS site has a different domain name assigned to it, why would redirecting the old domain name to the new one now work and why would both sites not be live? Please rephrase the question.

  2. @srodrigues hit the nail on the head.

    @elliotcoulter in reviewing the source code of your website, it shows that there is no description set for your site. Currently, it shows:

    <meta name="description" content="" />

    Here is the one from my site's source code - www.artbypino.com

    <meta name="description" content="Your 1-stop Shop for Film Photography, 35mm and 120 Medium Format Films in 
    McAllen. Professional Photographer for Architecture and Photography Classes." /> 
    So, when you don't enter any SEO descriptions for the page or the site, you are essentially telling search engines to create them on the fly and hence, you get the random descriptions as you are getting.

     

  3. 17 hours ago, G-man said:

    Many thanks for replying. The very first thing I did was set it in the SEO module to not include it in search results. Didn't try the meta tag thinking that would be redundant setting that in the SEO module. Just added the meta tag and SEMrush still says "80 internal links are broken", all from that one page being in the main menu. 

    The only way SEMrush will avoid crawling it is adding it to robots.txt. Guess I'm SOL. 

    Since we can't edit robots.txt, do you think SS Support would consider adding it?

    When you type out your [domain]/sitemap.xml, does it show the page you are trying to hide/noindex? If it does then your turning it off is (obviously) not working and SSS should be able to resolve. My experience with some 3rd party tools is that despite turning off SEO (for example, for blog, turning off categories and tags), it still gives me duplication and canonical errors and I just ignore those. Additionally, some pages also are displayed with AMP errors by the crawlers of the 3rd party bots which I also ignore.

    https://www.google.com/webmasters/tools/robots-testing-tool?hl=en will show how Google reads your robots.txt and I would go by that rather than what SEMRush says.

  4. Am curious - if the domain name didn't change, is the new content on the new site not using the same URL? That may cause the SEO to take a temporary dip but, remember, eventually SEO is not based on links alone but, content. Meaning, if you changed your content - add/change/remove - that is what will impact SEO.

    Direct answer to your question - my suggestion is to redirect those old URLs to relevant content on the new site instead of pointing them to unlinked pages. Navigation (menu layout) is a variable in SEO ranking so, having pages there that are not part of your menu but, still accessible via a URL because they are visible may lower ranking. Then, there is the issue of whether those pages have duplicate or similar content to the new ones you created. Now, the crawler is confused as to which one to show when matching a search query.

    Bite the bullet and do it right.

    @pinoshah

  5. On 12/1/2019 at 2:55 PM, LeahHamer said:

    I agree re: Squarespace should be fixing this problem as part of their service offering.... incredibly frustrating. 

    I've been playing around with Data Highlighter but for the most part every page is recognised differently and I can't get the information into product page that Google requires.

    Have been trying a few different codes but even though every product page is set up the same in my Skye family, Indigo template it doesn't recognise these on any duplicate page. 

    Sadly about to give up... disappointing that Squarespace can't provide the fix for this.

    Do you mean Google's data highlighter? Perhaps, try schema.dev.

    @pinoshah

  6. On 10/19/2019 at 6:14 AM, SpaceAnderson said:

    Is anyone getting this error from Google Search Console?  

    Either "offers", "review", or "aggregateRating" should be specified

    Looking into it I found some workarounds in other CMS but not for Squarespace. 

    Any answers or workarounds? 

     

    Thanks!

    Yes, the work around is to generate structured data markup yourself and insert it on the relevant page. It will then work in conjunction with the SS auto-generated markup and resolved the issue. FAIR WARNING - structured data markup is a bit over-bearing. Sites like FIVERR or UPWORK has talent that can help you generate structured data. Alternatively, check out schema.dev tool and see if it works.

    @pinoshah

  7. On 9/24/2020 at 10:27 AM, Booch1 said:

    Site URL: https://www.icarotea.com/

    When I search my brand on google, Icaro Tea, this description shows up:

     

    Building a healthier. community one. sip at a time. DSC_8041 (2).jpg. DSC_8009 (1).jpg. DSC_8148 (1).jpg. DSC_7995+%281%29.jpg. DSC_8217 (2).jpg.

    I've changed the SEO description on every facet of my site, as well as SEO site description but it is not changing. Is it a matter of changing images or is it a part of the site that I am not seeing. Thank you in advance for your help.

    Once you make a change to a SS site, it may take up to 24 hours for Google to recognize the change when it comes to Title & Meta Description. 

    If you haven't tried this:

    From the SITE SEO settings, remove any text that is there. Ask Search Console to re-index site. Verify that search results show different - auto-generated - description in search results. If that works, repeat process but, this time with desired text.

    @pinoshah

  8. 5 hours ago, modsquare said:

    Hello! This should be an easy fix. 

    1. Go to Design > Logo and Title
    2. I believe the first field there is "Site Title" and this is where it is pulling from.

    I'm guessing you are using Squarespace 7.1?  I have a couple of clients using it and there must be a bug where occasionally this field decides to erase itself. Keep an eye on this as you make changes to the site as this will likely happen again. 

    Amen. Same issue, same resolution as you suggested.

×
×
  • Create New...